На Харківщині обвинувачений вийшов з-під варти і втік з України: заставу віддали на ЗСУ

123 340 грн застави за клопотанням прокурора спрямовано на потреби української армії

За результатами розгляду клопотання прокурора Близнюківського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області суд виніс ухвалу про звернення застави в сумі 123 340 грн у дохід держави. Кошти перераховано на спеціальний банківський рахунок для підтримки Збройних Сил України.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори Лозівської окружної прокуратури Харківської області підтримують публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно чоловіка за фактами грабежу та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 369 КК України).

Під час досудового розслідування чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 123 340 грн. Чоловік вніс заставу, після чого його було звільнено з-під варти.

Однак покладені на нього процесуальні обов’язки обвинувачений не виконав, зокрема, починаючи з червня 2022 року, не з’являвся до суду за викликами, не повідомляючи про причини неявки. Встановлено, що обвинувачений виїхав з території України. Наразі його оголошено в міжнародний розшук. 

Прокурор звернувся до Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська з клопотанням про звернення суми застави в дохід держави, яке задоволено.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова відповів на обурення українців, військові підтримали

Ігор Терехов відповів на "скандальну" статтю видання Forbes, яке опублікувало видатки бюджетів обласних центрів України на благоустрій та оборону країни. В цьому рейтингу Харків опинився на передостанньому місці за кількістю виділених коштів на ЗСУ.

Мер Харкова повідомив, що за час повномасштабної російської агресії з бюджету Харкова було виділено 825 мільйонів гривень на забезпечення оборони та безпеки міста. У 2023-му – 474 мільйони гривень.

"Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили.

Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення", – підкреслив Ігор Терехов.

Хто з військових підтримав мера Харкова, та на що ще витрачають гроші з бюджету – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися