Понад 200 родин залишили без світла росіяни: деталі

Енергетики працюють під обстрілами, намагаючись заживити населені пункти області

Фахівці Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" відновили електропостачання для понад 200 споживачів прикордонної Козачої Лопані.

Як розповів начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук, жителі цієї частини селища залишалися без світла майже два тижні. Причина – пошкодження трансформатора внаслідок ворожих обстрілів.

"Обсяг пошкоджень та загальна військова ситуація не дозволяли швидко відновити електропостачання. Проте нам все ж таки вдалося знайти рішення та підключити знеструмлених споживачів за резервною схемою живлення", - зазначив Володимир Климчук.

Він нагадав, що енергетики Дергачівського РЕМ постійно працюють у надскладних умовах, адже прикордонні населені пункти щодня перебувають під обстрілами російської армії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова відповів на обурення українців, військові підтримали

Ігор Терехов відповів на "скандальну" статтю видання Forbes, яке опублікувало видатки бюджетів обласних центрів України на благоустрій та оборону країни. В цьому рейтингу Харків опинився на передостанньому місці за кількістю виділених коштів на ЗСУ.

Мер Харкова повідомив, що за час повномасштабної російської агресії з бюджету Харкова було виділено 825 мільйонів гривень на забезпечення оборони та безпеки міста. У 2023-му – 474 мільйони гривень.

"Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили.

Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення", – підкреслив Ігор Терехов.

Хто з військових підтримав мера Харкова, та на що ще витрачають гроші з бюджету – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися