У Харківській області через електрику сталася пожежа: є загиблі

В Ізюмському районі внаслідок короткого замкнення електромережі трапилась пожежа, на якій загинів 60-річний чоловік

25 листопада о 06:44 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу у приватному будинку у м. Ізюмі на вул. Михайла Петренка. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

До місця події негайно виїхали 2 оперативні відділення ДСНС з Ізюма та Луганщини. На момент прибуття рятувальників в одній з кімнат будинку горіли домашні речі та меблі на площі 10 кв.м. В сусідній кімнаті вони виявили тіло загиблого господаря, 1963 року народження.

О 07:00 пожежу вдалося локалізували та о 08:25 остаточно приборкати.

За попередніми даними причиною виникнення загоряння могло стати коротке замкнення електромережі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ.

Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Для цього є декілька способів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися