У Харківському університеті попрощалися з професоркою кафедри

Викладачка більше 35 років пропрацювала в університеті

На 63-му році після тривалої хвороби пішла з життя професорка кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ "ХПІ" Світлана Сергіївна Ткаченко. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прес-служби університету.

В Харківському Політесі її називали "наша працьовита бджілка" – більш ніж 35 років викладачка і науковиця присвятила університету, пройшовши шлях  від асистента до заступника завідувача кафедри.

"Світлана Сергіївна любила життя, мандри, нові враження та знайомства. Прагнула дослідити історію усього світу та із захопленням розказувала історію стародавньої науки й техніки. Слідкувала за порядком та любила квіти. Багато часу дарувала своїм студентам, часто проводила з ними час поза аудиторними годинами де любила обговорювати актуальні питання історії науки та техніки. В пам’яті колективу, а для більшості вона стала доброю подругою, наша Світлана залишиться яскравою зіркою, яка так рано пішла за обрій", – такі теплі слова написали колеги  Світлани Ткаченко.

Ректорат, колектив кафедри українознавства, культурології та історії науки НТУ "ХПІ", друзі та колеги висловлюють глибоке почуття скорботи і співчуття рідним і близьким Світлани Сергіївни Ткаченко.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському університеті пішов з життя завідувач кафедри

У Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна повідомили, що пішов з життя кандидат філологічних наук, доцент Володимир Олександрович Гуторов, який завідував кафедрою загального та прикладного мовознавства філологічного факультету.

"Володимир Олександрович був унікальною обдарованою особистістю. Всі друзі, колеги, учні та студенти пам’ятатимуть його людяність, високий професіоналізм і неповторне почуття гумору. У 1993 році Володимир Гуторов закінчив університет, де навчався за спеціальністю прикладна лінгвістика. Він знайшов своє покликання і вже у 2003 році повернувся до альма-матер.

Це непоправна втрата для кафедри, факультету, університету та всіх, хто знав і любив Володимира Олександровича. Пам’ять про нього назавжди залишиться в наших серцях", – написали в ХНУ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися