Не тільки коти та собаки: у Харківській області у тварин виявляють небезпечну хворобу

Випадок сказу виявили у корови

В Сахновщинській громаді виявлено випадок сказу у корови - на території села Зелене ввели карантинні обмеження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

У головному управлінні розповіли, що випадок сказу виявили 29 листопада. 

До Сахновщинської дільниці ветеринарної медицини Красноградської районної державної лікарні ветеринарної медицини звернулась мешканка села Зелене щодо підозри на сказ великої рогатої худоби. За словами власниці, корова поводилася агресивно, відмовлялася від їжі, постійно ревла. При обстеженні тварини ветеринарний лікар виявив клінічні ознаки, що вказували на сказ: водобоязнь, слинотеча тощо. Через деякий час тварина загинула. 

Дослідження патологічного (біологічного) матеріалу підтвердило захворювання корови на сказ. 

На засіданні місцевої протиепізоотичної комісії при Сахновщинській селищній раді с. Зелене оголосили неблагополучним пунктом щодо сказу тварин та ввели на даній території карантинні обмеження.

Загрозливою зоною щодо сказу тварин визначено села Терноватка, Огіївка, Шевченкове, Судиха, Тавежня, Скиртяне. 

Також будуть проведені заходи щодо ліквідації сказу - місце, де утримувалась хвора корова, а також предмети догляду за нею, одяг та інші речі були продезінфіковані. Ветеринарні фахівці щеплюють проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучному пункті та загрозливій зоні, здійснюють огляд тварин для виявлення хворих чи підозрілих на зараження сказом. 

“З огляду на те, що Красноградський район  неблагополучний щодо сказу, закликаємо всіх власників тварин вчасно проводити профілактичні щеплення не лише своїх домашніх улюбленців (котів, собак), а також сільськогосподарських тварин (ВРХ та ДРХ), які випасаються на прив’язі, у балках, урочищах тощо”, - наголосили в головному управлінні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що відбувається з поширенням гепатиту А в Харкові.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися