У Харкові більше двохсот будинків залишилися без опалення та гарячої води: що кажуть комунальники

У Харкові сталася аварія на магістральному трубопроводі

Через порив магістрального трубопроводу діаметром 800 мм у Харкові тимчасово без опалення та гарячої води залишилися 208 будинків, переважно в Шевченківському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

За словами технічного директора КП "Харківські теплові мережі" Євгена Кауркіна, аварійна ситуація на магістральному трубопроводі від ТЕЦ-5 сталась о десятій ранку. За пів години порив локалізували.

Як повідомили на підприємстві, основна частина будинків заживлена від резервних тепломереж. Фахівці планують виконати роботи до завершення робочого дня, після чого почнуть підключати споживачам послуги опалення та гарячої води.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися