Шахраю, який виманював гроші у родичів загиблих військових, визначили суму застави

Шахраю, який виманював гроші у родичів загиблих військових, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

Зловмисник представлявся співробітником СБУ та переконував рідних військовослужбовців, що їхні близькі насправді живі і знаходяться в полоні рф. Запевняв, що може "звільнити" їх з полону за певну суму грошей. Про це раніше повідомляли "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

21 листопада до Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області надійшла оперативна інформація щодо чоловіка, який здійснює шахрайські дії.

Зловмисник використовував цинічну схему збагачення. Він знаходив родичів загиблих у бойових діях військовослужбовців ЗСУ, представлявся "діючим працівником СБУ" та переконував, що загиблі насправді живі та перебувають в полоні рф.  Фігурант стверджував, що за гроші може посприяти поверненню рідних.

Слідчим відділом відділу поліції № 1 ХРУП № 2 ГУНП в Харківській області інформація за вказаним фактом була внесена до ЄРДР за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

29 листопада правоохоронці одразу після передачі коштів затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

1 грудня чоловіку судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення залогу 214 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Куди звертатися харків’янам, якщо зникло світло (корисні контакти)

Власністю АТ "Харківобленерго" є кабельні і повітряні електромережі, які ідуть лише до ввідного щитка будинків. Електромережі всередині обслуговує управитель – комунальне чи інше підприємство, а також ОСББ. Проводка в квартирі чи приватному домоволодінні – відповідальність власника житла, а вуличне освітлення – сфера компетенції місцевих комунальників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Таким чином, якщо немає світла тільки у вашій оселі, і автомати/запобіжники в порядку, вам потрібно звернутися до приватного електрика або спеціалізованої організації, які знайдуть причину знеструмлення та вирішать проблему.

У разі відсутності електрики на сходовій клітці або у вашому багатоквартирному будинку, телефонуйте до комунальних служб або зверніться до голови ОСББ. Якщо без електроенергії одразу кілька будинків, тоді повідомити про це або дізнатися причину знеструмлення ви можете в АТ "Харківобленерго". Корисні контакти – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися