Пічне опалення призвело до смерті: що відомо про трагедію на Харківщині (ФОТО)

Сусіди намагалися самотужки врятувати господаря будинку

У Лозівському районі у пожежі загинув 84-річний чоловік. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС розповіли, що 3 грудня о 08:33 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу у приватній оселі в селі Шугаївка Орільської громади. Звернення надійшло від місцевих жителів, які бачили, що з-під даху однієї з хат йде густий дим. 

До місця виклику вирушили рятувальники 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття підрозділів ДСНС вогонь розповсюдився на площу 25 кв.м. Горіла дерев’яна підлога та домашні речі. Внаслідок пожежі загинув 84-річний чоловік. Сусіди намагались його врятувати, проте було вже запізно. 

“Вогнеборці локалізували вогонь о 09:24 та ліквідували його о 10:46.

За попередніми даними причиною виникнення загоряння стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення”, - зазначили у ДСНС.

Також рятувальники нагадали, що потрібно робити у випадку пожежі:

- якщо пожежі уникнути не вдалося, негайно повідомте про це пожежно-рятувальну службу за телефоном “101”.

- при цьому вкажіть точну адресу об’єкта, місце виникнення пожежі, наявність осіб, також повідомте своє прізвище та номер телефону.

- якщо є можливість, евакуюйте людей, починайте гасити пожежу підручними засобами.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Харкові трапилася пожежа в гаражному боксі. Від вогню постраждали дві людини - чоловіки намагалися врятувати автомобіль. 

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися