У Харкові та області масштабні перевірки: що шукає поліція

Поліція розслідує справи ухилянтів у Харківській області

У середу, 6 грудня поліція Харківської області проводила обшуки в підрозділах центру медико-соціальної експертизи. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника поліції Харківської області Сергія Болвінова. 

Правоохоронці вилучали медичну документацію для кримінальних справ про ухилення від призову, а також відкритих проти працівників комісій за вимагання грошей.

"Особливу увагу приділяємо тоненьким справам із сумнівними діагнозами. Кількість людей, які отримують інвалідність, після початку повномасштабного вторгнення дійсно зросла. Але маємо інформацію, що не всі насправді хворіли, та все ж отримали інвалідність", — сказано в повідомленні.

Сергій Болвінов розповів, які випадки розслідує поліція. За його словами, в Харкові 40-річний чоловік відмовлявся отримувати бойову повістку прямо в приміщенні центру комплектування, поводився зухвало. А в одному з районів області 38-річний призовник чинив опір працівникам військкомату, потім розповідав про вигадані медичні довідки, які нібито мали б звільнити його від мобілізації.

“Всі ці випадки ми реєструємо та розслідуємо. Якщо ж доказів ухилення немає або людина вже пішла служити, - кримінальне провадження ми закриваємо”, - зазначив начальник поліції Харківської області.

Також за його словами, так само ретельно поліція займається і тими справами, де фігурантами є працівники ТЦК, ВЛК та МСЕК. “Викриваємо і військкомів, і керівників військово-лікарських комісій, які встигли налагодити цілі схеми та за гроші знімали людей з військового обліку”, - зазначив представник поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові викрили факт домашнього насильства




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися