Дорожче, ніж у столиці: парк Горького купує рулонний газон за півмільйона гривень

1 кв. м. рулонного газону для парку Горького обійдеться приблизно в 200 гривень

Харківський парк Горького купує рулонний газон в два рази дорожче, ніж київські комунальні підприємства. Про це розповіли в Харківському антикорупційномк центрі, посилаючись на систему публічних закупівель "Прозорро".

Згідно з повідомленням, парк планує придбати 3000 кв. м. рулонного газону за 600 тис. гривень. Відзначається, що газон повинен складатися з різних сортів насіння, а саме на 30% з райграсу пасовищного на 30% з повзучої костриці червоної і на 40% з тонконога. Товщина дерну повинна бути 2,5-3 см, трава повинна досягати висоти 3-5 см, а вік рулонного газону не менше 3 років. Гарантія рулонного газону — 1 рік.

Так, 1 кв. м. рулонного газону для парку Горького обійдеться приблизно в 200 грн. У квітні 2020 року, КП вже придбав рулонний газон за 199,35 гривень за 1 кв. м. Тоді придбали 5000 кв. м. газону на 1 млн гривень.

"А тепер подивимося на вартість ідентичних рулонних газонів, з ідентичними характеристиками, які купують у 2020 році в Києві різні районні комунальні підприємства та установи. Практично всі комунальні підприємства і установи в Києві купують рулонний газон за ціною в 2-2,5 рази дешевше, ніж парк Горького в Харкові", — зазначили антикорупціонери.

Нагадаємо, в Харкові витратили півмільйона гривень на різнобарвну мульчу. Так, парк Горького замовив кору і декоративну мульчу коричневого, чорного, червоного і золотистого кольорів за 600 тисяч гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися