Жителям Харкова та області розповіли, чим небезпечні “виграші”

У поліції дали поради, що робити, якщо людина потрапила до рук аферистів

У поліції Харківської області нагадали про псевдовиграші, якими виманюють у громадян гроші, повідомляють "Коментарі. Харків".

“Якщо раптом вам зателефонували й повідомили таку "приємну" новину — не варто радіти завчасно, адже це можуть бути шахраї”, - застерегли в поліції.

Правоохоронці наголосили, що часто цей приз — нібито велика сума коштів або щось коштовне. Після того, як людині повідомили цю новину, шахраї швидко розповідають й умови отримання цього "призу". Зазвичай, це може бути переказ грошових коштів у розмірі якогось відсотка від вартості призу, чи покриття витрат доставки, конвертації тощо. Або навіть банальніше, незнайомці випитують дані банківської карти людини.

  • У поліції порадили, що робити, якщо з людиною трапилася така пригода: 

  • пригадайте, чи брали ви участь в акціях, конкурсах тощо;

  • не перераховуйте гроші незнайомцям та в жодному разі не повідомляйте ніякі дані;

  • повідомте про подію за номером 102.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові патрульні затримали ймовірного збувача наркотиків. 

У вівторок, під час патрулювання на вулиці Валентинівській, увагу патрульних привернув чоловік, який щось прикопував у землю та робив знімки на мобільний телефон. Інспектори вирішили перевірити громадянина. Під час поверхневої перевірки патрульні виявили у чоловіка 11 згортків з речовиною рослинного походження. Також в телефоні він показав численну кількість фото з місцями, де, ймовірно, він раніше залишив такі згортки.

Детальніше про ситуацію читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися