У Харкові переселенка втратила соціальні виплати через довірливість: подробиці

Зловмисниця вкрала гроші з картки переселенки

Харківські кіберполіцейські викрили жінку у втручанні в роботу онлайн-банкінгу та крадіжці. Вона привласнила соціальні виплати довірливої знайомої. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції розповіли, що жертва звернулась до 22-річної знайомої жінки з проханням допомогти в оформленні банківської картки “Е-підтримка”, для чого надала свої персональні дані та пароль від входу у мобільний банкінг. 

Користуючись довірою 45-річної потерпілої, зловмисниця використала її персональні дані для реєстрації на отримання допомоги від держави у якості ВПО. Вона   втрутилась у роботу онлайн-банкінгу та здійснила крадіжку коштів. Порушниця знала про відсутність можливості у потерпілої перевірити стан рахунку та запевнила її, що допомога від Держави їй не надходила.

Поліцейські провели обшук за місцем мешкання фігурантки. Правоохоронці вилучили мобільний телефон, за допомогою якого вона здійснювала злочин та банківську картку підозрюваної. 

Жінці повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 361 (втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж), ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. 

“Кіберполіція застерігає: не повідомляйте стороннім особам інформацію про ваш фінансовий номер, дані банківських карток та паролі!”, - наголосили в поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, чим можуть бути небезпечні “виграші”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися