Суддю, яка розглядає справу Михайла Добкіна, відсторонили за хабар

Зараз Ірину Грищенко випустили під заставу

23 червня відсторонили від посади суддю Дзержинського районного суду Харкова Ірину Грищенко, яку підозрюють в отриманні 4 тис. доларів хабара. Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

"Вища рада правосуддя вирішив клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницкого Назара Івановича задовольнити. Тимчасово, до 28 липня 2020, відсторонити суддю Дзержинського районного суду Харкова Грищенко Ірину Олексіївну від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", - сказано в рішенні.

Як повідомили у Вищій раді правосуддя, Грищенко отримала хабар в обмін на винесення постанови про повернення громадянину вилучених під час обшуку у нього вдома грошей. Зараз суддю випустили під заставу.

Наголошується, що 19 червня до судді Грищенко застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 160 гривень. На неї накладені обов'язки прибувати за кожною вимогою до детективу, прокурору, слідчому судді, суду, не відлучатися без дозволу з населеного пункту, в якому вона проживає, утримуватися від спілкування зі свідками і прокурорами у кримінальному провадженні, носити електронний засіб контролю.

Примітно, що Грищенко перебуває в колегії суддів, які розглядають справу про "кооперативну схему", де серед підозрюваних Михайло Добкін.



Джерело: https://hcj.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися