Мешканці Харківщини заробили понад мільйон гривень та тисячі доларів на дровах

На Харківщині правоохоронці провели масштабні обшуки у чорних лісорубів, які завдали державі шкоду на суму майже 1 млн грн

 За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки, незаконного перевезення, зберігання та збуту лісу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, починаючи з 2021 року, чорні лісоруби приїжджали до лісових ділянок лісгоспу у Чугуївському районі, вирубували дерева за допомогою бензопил, завантажували в авто та вивозили деревину у місця зберігання. Після цього вони збували деревину цінних порід за грошові кошти.

Правоохоронцями проведено понад 30 санкціонованих обшуків у місцях провадження господарської діяльності, проведення рубок та зберігання незаконно спиляної деревини.

Вилучено документи, деревину загальним об’ємом понад 5 тис. складометрів, грошові кошти (понад 1 млн грн, 67 тис. доларів США, 6 тис. євро), бензопили, вантажні автомобілі та спецтехніку, мобільну та комп’ютерну техніку тощо.

На теперішній час слідство триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії. Встановлюються особи, причетні до вчинення злочину.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися