У Харкові викрили шахрая, який діяв за “класичною” схемою: подробиці

Серед потерпілих — мешканці м. Харкова та Запорізької області

У Харкові оголосили підозру чоловіку, який обдурював своїх знайомих. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі розповіли, що за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 34-річному чоловіку за фактом шахрайства, вчиненого повторно, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України (в редакції до 11.08.2023), ч. 4 ст. 190 КК України). 

Слідство встановило, що чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, маючи не зняту і непогашену судимість, знову порушив закон. 

Зловмисник діяв за “класичною” схемою - дзвонив потерпілим і представлявся їхнім знайомим, який потрапив у лікарню і терміново потребує грошей на лікування. 

У прокуратурі повідомили, що шахрай здійснював психологічний тиск та використовував маніпулятивні прийоми, тому його жертви втрачали пильність. Потрапивши на гачок, потерпілі переказували гроші на карту, яку вказував шахрай. 

Серед потерпілих — мешканці м. Харкова та Запорізької області. 

Слідство встановило три епізоди вчинення злочину підозрюваним. Тривають слідчі дії з метою встановлення повного кола осіб, які є потерпілими від дій зловмисника. 

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як шахраї обманюють абонентів “Київстар” через масштабний збій в роботі мобільного оператора. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися