У Харківській області чоловік вирощував коноплі в теплиці

Фігуранту загрожує до 3 років позбавлення волі

У трьох районах Харківської області правоохоронці під час проведення операції "Мак" виявили кущі нарковмісних рослин, до посіву яких виявилися причетні місцеві жителі. Про це розповіли у відділі коммуникації Нацполіції в Харківській області.

Так, на Харківщині в селі Елітне на території господарського двору і теплиці приватного домоволодіння поліцейські виявили 21 кущ конопель. За словами місцевого жителя, коноплю він вирощував для власного споживання.

У селі Хрестище Красноградського району схожу плантацію з 35 кущів конопель виявили на присадибній ділянці. Його власник, 41-річний чоловік, який раніше вже був судимий за наркотики.

23 червня у 43-річного жителя Балаклії правоохоронці виявили посіви конопель у кількості 22 кущів на території його приватного будинку.

Усі речові докази вилучені та направлені на дослідження. За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Читайте також: Жителів Харківщини вербували для роботи наркокур'єрами в РФ.




Джерело: https://hk.npu.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися