Жителям Харкова та області розповіли, чим небезпечні зимові розваги

Що заборонено роботи на кризі

У Головному управлінні ДСНС України у Харківській області розповіли, яку загрозу можуть нести зимові розваги, повідомляють "Коментарі. Харків".

Рятувальники радять: 

- не виходити на лід, особливого білого кольору, із вмерзлою травою, гіллям тощо — він найкрихкіший. Також небезпечні ділянки, де є швидка течія, джерела та теплі стічні води,

- не бити ногами по кризі, щоб перевірити її міцність. “Якщо все ж таки вийшли на кригу та відчули, що вона неміцна, обережно човгайте назад тим самим шляхом”, - пояснили у ДСНС.

Також у ДСНС звернулися до дітей та порадили негайно покликати дорослих та зателефонувати “101”, якщо побачили когось у небезпеці.

“Щоб зимові розваги були безпечними, подивіться разом з дітьми відеоролик і проговоріть важливі правила поведінки біля замерзлих водойм”, - звернулися у службі до жителів області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що небезпека травматизму у зимовий сезон зростає в рази. Серед найпоширеніших “зимових” травм – переломи рук та ніг, забої хребта, травми голови.  У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як надати першу допомогу у випадку перелому кінцівок.

Розрізняють відкритий та закритий переломи. Якщо перелом відкритий (із пошкодженням шкірного покриву), в його місці буде болюча рана. Можлива також кровотеча. Кінцівка може стати незвично рухливою або набути неприродного положення. Закритий перелом також може характеризуватися болем, неприродним положенням або деформацією кінцівки, її незвичною рухливістю. Утім за такого перелому не порушується цілісність шкіри, натомість під нею може утворюватися гематома (синець), а сама нога чи рука можуть суттєво набрякати.

Детальніше про першу допомогу, які потрібно надати постраждалому, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися