У Харкові чоловіка, який винаймав квартиру, засудили до семи років тюрми

Невдячний гість: прокурори довели вину чоловіка, який обкрадав літню жінку

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним чоловіка в несанкціонованому втручанні в роботу електронних комунікаційних мереж та крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 1, ч. 2 ст. 361, ч. 4 ст. 185 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що раніше неодноразово судимий харків’янин протягом січня-лютого цього року обкрадав літню жінку, в квартирі якої тимчасово мешкав.

Жінка звернулась до "квартиранта" з проханням допомогти з оплатою комунальних послуг через мобільний додаток банку. Зловмисник вирішив скористатися цією можливістю і, отримавши доступ до рахунку жінки, переказав гроші з її банківської картки на свою. Потерпіла не одразу помітила "зникнення" частини грошей з рахунку, тому навіть після цього ще декілька разів зверталась за допомогою до чоловіка, тож він з певною періодичністю переказував кошти на власний рахунок.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину частково. За його версією, крадіжку він не вчиняв, а його дії слід кваліфікувати як шахрайство.

Обвинувальний вирок виніс Ленінський районний суд м. Харкова. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом часткового складання покарань чоловіку призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі строком на 7 років. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський назвав, куди підуть росіяни, якщо прорвуть оборону на трьох напрямках

Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що на трьох основних напрямках ситуація складна, та назвав основні цілі російської армії, інформують "Коментарі. Харків".

"Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "шторм z" та "шторм v".

Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області", – повідомив генерал Сирський.

Що стосується Лиманського напрямку, то Олександр Сирський зазначив, що тут російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

Що робиться на Куп’янському напрямку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися