Колишня дівчина вагнерівця з Харкова може сісти на 12 років

До 12 років увʼязнення загрожує харківʼянці, яка передавала ексобранцю — члену ПВК «Вагнер» — дані про ЗСУ

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 44-річної жінки за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану з метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, з липня 2022 року безробітня харківʼянка допомогала ворогу. Вона збирала та передавала інформацію про розташування ЗСУ та української військової техніки у Харкові.

Також вона "зливала" й інші важливі обʼєкти у місті, наприклад, такі як Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Встановлено, що дані вона надсилала через месенджер "Телеграм" колишньому співмешканцю, який нині є учасником ПВК "Вагнер" та брав участь у проведенні бойових дій проти України під час боїв за місто Бахмут Донецької області.

У червні цього року правоохоронці затримали жінку в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вона перебуває під вартою.

Обвинувальний акт розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Генерал Сирський назвав, куди підуть росіяни, якщо прорвуть оборону на трьох напрямках

Командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що на трьох основних напрямках ситуація складна, та назвав основні цілі російської армії, інформують "Коментарі. Харків".

"Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "шторм z" та "шторм v".

Мета ворога на цьому напрямку зрозуміла – це наступ на населений пункт Часів Яр, потім на Костянтинівку, Дружківку, Славянськ, Краматорськ з подальшим виходом на кордони Донецької області", – повідомив генерал Сирський.

Що стосується Лиманського напрямку, то Олександр Сирський зазначив, що тут російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій наших військ в напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку. Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники.

Що робиться на Куп’янському напрямку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися