На Харківщині назвали неблагополучний район: що сталося

У районі на Харківщині сталася складна ситуація щодо сказу у тварин

На території Красноградського району ускладнилася епізоотична ситуація щодо сказу тварин. Від початку року зареєстровано 9 випадків цього захворювання, 2 з них – протягом грудня:

•  у с. Мар’ївка Сахновщинської громади – сказ корови;

•  у с. Травневе  Зачепилівської громади – сказ домашнього кота.

Люди не постраждали. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Від Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримано звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу, в якому зазначається, що результати випробувань методом МФА позитивні, тобто тварини заражені сказом.

Під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії були введені карантинні обмеження щодо сказу в с. Мар’ївка та с. Травневе, також затверджені Комплексні плани оздоровчих заходів з ліквідації осередку сказу тварин у межах територіальних громад та недопущення його поширення на прилеглих територіях. Оголошено неблагополучні на сказ території та визначено загрозливі зони:

- у Сахновщинській територіальній громаді: неблагополучною на сказ територією вважається с. Мар’ївка, загрозливою зоною – с. Миколаївка, с. Красноярка, с. Олійники;

- у Зачепилівській територіальній громаді: неблагополучною на сказ територією вважається с. Травневе, загрозливою зоною – с. Олександрівка, с. Забарине, с. Бердянка.

Ветеринарні фахівці щеплюють проти сказу всіх сприятливих тварин у неблагополучних пунктах та загрозливих зонах, здійснюють огляд тварин для виявлення хворих чи підозрілих на зараження сказом.

"З огляду на те, що Красноградський район неблагополучний щодо сказу, закликаємо всіх власників тварин вчасно проводити профілактичні щеплення не лише своїх домашніх улюбленців (котів, собак), а й сільськогосподарських тварин (ВРХ та ДРХ), які випасаються на прив’язі, у балках, урочищах тощо.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися