Підприємцям погрожували вбити та вимагали майже півмільйона доларів: хто це був

Погрожував та вимагав гроші у двох громадян: слідчі повідомили про підозру неповнолітньому мешканцю міста Ізюм

Підозрюваний вимагав від місцевих підприємців 300 тисяч доларів та 150 тисяч доларів США. Через різні месенджери підліток залякував жінку й чоловіка, погрожував вбити їх та родини. Постраждалі звернулись до правоохоронців. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Відділу комунікації поліції Харківської області.

Оперативники Ізюмського районного управління поліції провели ряд слідчо-оперативних заходів та встановили причетність до злочину 15-річного мешканця міста Ізюм.

У липні підліток вимагав у місцевої мешканки 300 тисяч доларів США. Він погрожував жінці, обіцяв підірвати будинок, у разі невиконання його умов, вбити її та сім'ю. Коли зловмисник зрозумів, що в нього нічого не виходить, почав погрожувати місцевому підприємцю та його родині. Він вимагав від чоловіка 150 тисяч доларів США.

Підліток систематично надсилав потерпілим повідомлення з вимогою перевести йому гроші. Потерпілі звернулися до правоохоронних органів.

21 грудня слідчий Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацію майна.

Слідчі дії тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався скандал за участі військового: поліція відкрила провадження

Військовий Ярослав Дрей на своїй сторінці у Фейсбук розповів, що 6 грудня він разом з дружиною запаркував машину біля свого дому. За словами Ярослава, до нього невдовзі підʼїхала машина, водій якої агресивно почав вимагати, щоб військовий перепаркувався. Після суперечки 23-річний водій другої машини підійшов до Ярослава і вдарив його ножем в груди.

Ярослав каже, що заблокував удар і сам у свою чергу вдарив нападника рукою в голову. Далі, за словами Ярослава, йому викликали швидку і поліцію. В лікарні йому зашивали рану від ножа під загальним наркозом.

Як у поліції прокоментували інцидент — читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися