Що зараз з постраждалими у Харкові: дані лікарів

Лікарі розповіли про стан постраждалих

Наразі до одної з лікарень Харкова госпіталізовано 12 людей. Усі вони перебувають у різних відділеннях: екстреної (невідкладної) медичної допомоги, травматологічному, хірургічному, нейрохірургічному, офтальмологічному, серцево-судинної хірургії.

Про це розповів в. о. гендиректора лікарні Костянтин, інформують "Коментарі. Харків".

"До нас було доставлено 16 осіб, з них двоє дітей. Дітям ми надали допомогу і відправили на подальше лікування. Двоє дорослих отримали амбулаторну допомогу і пішли додому. 12 госпіталізованих переважно мають від уламків пошкодження кінцівок, тулуба, обличчя, голови різних ступенів важкості. Серед них наразі маємо троє важких", – зазначив Костянтин.

Зокрема, чоловік отримав пошкодження черевної порожнини, його вже прооперували, також він мав травматичну ампутацію правої кисті. Чоловік перебуває у відділенні реанімації.

"У молодої жінки були пошкодження променевої артерії, вона прооперована і перебуває в судинному відділенні. Жінка 1946 року народження має значні пошкодження голови і обличчя, перебуває у відділенні екстреної (невідкладної) допомоги", – прокоментував в. о. гендиректора лікарні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові жінка померла від страху під час обстрілів

В результаті ворожих ракетних ударів по центру Харкова загинула 91-річна жінка

Внаслідок ранкових обстрілів постраждали 47 осіб. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Внаслідок влучань постраждали 45 людей, 38 – знаходяться у лікарнях, зокрема 4 дітей віком від 2 до 14 років перебувають у легкому стані. Кількість постраждалих, на жаль, може збільшуватися, оскільки люди оговтуються і поступово звертаються до медичних закладів", – сказав Олег Синєгубов.

91-річна жінка загинула внаслідок ворожих обстрілів. 3 людини перебувають у важкому стані, з них 1 літня жінка у вкрай важкому стані – перебуває в комі.

"Наразі відомо про 3 "прильоти". Ще є інформація про четвертий, його ідентифікація триває. Руйнування досить значні. Влучання були у житлову інфраструктуру: фактично постраждали сотні квартир, десятки житлових будинків", – зазначив начальник ХОВА.

Триває ідентифікація типу ракет: попередньо це були Іскандер-К або Кинджали.

За даними Суспільне Харків, 91-річній жінці, яка померла внаслідок ракетного удару РФ по Харкову, стало зле після вибуху, сказав Суспільне Харків її зять Владислав Коршунов.

"Це моя теща. Коли пролунав вибух, вона сиділа в коридорі, їй стало зле, вона втратила свідомість. Я був у коридорі, а дружина на кухні, ми цілі. В березні тещі мало б виповнитися 92 роки", — сказав Коршунов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися