У Харківській області розпочався карантин: деталі

У громаді на Харківщині встановили карантинні обмеження

На території Люботинської громади впроваджено карантинні обмеження у зв’язку з встановленням інфікованого об’єкта щодо африканської чуми свиней. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області.

Біля лісосмуги садового товариства "Першотравневе" Валківської міської територіальної громади Богодухівського району 30.12.2023 було виявлено 47 трупів свійських (домашніх) свиней. Згідно з результатами досліджень Регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини в Полтавській області в матеріалі від 5 голів свиней (віком 2-4 міс.) виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней (звіт про результати дослідження патологічного матеріалу від 31.12.2023 №003922 п.м./23).

Рішенням №1/2024 засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській районній державній адміністрації від 02.01.2024 року запроваджено карантинні обмеження на населені пункти Харківського району:

•  визначено межі зони захисту радіусом 3 км від епізоотичного вогнища, до якої входять: с. Травневе, с. Спартаси Люботинської громади;

• визначено межі зони спостереження (нагляду) радіусом 10 км від зовнішніх меж зони захисту, до якої входять населені пункти: с. Нестеренки, с. Манченки, с. Мищенки, с. Ударне, с. Санжари Люботинської  громади.

Затверджено План організаційних, ветеринарно-санітарних та господарських заходів щодо ліквідації вогнища африканської чуми свиней.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Жахливі кадри прильотів по Харкову (ФОТО)

У Харкові внаслідок масованої ракетної атаки по місту сталося 3 пожежі, чисельні руйнування цивільної інфраструктури, постраждали люди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Горіло складське приміщення, кіоск, речі в підвалі одного із житлових будинків, легкові автомобілі та газ, який витікав із пошкодженої газової труби.

Нагадаємо, що близько 07:30 окупанти завдали ударів по центральній частині міста Харків. Місцеві пабліки повідомляють, що щонайменше 20 автомобілів пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу в одному з районів Харкова.

“Харків під масованим ракетним ударом. Дуже небезпечно зараз перебувати поза укриттям”, - наголосив Ігор Терехов.

Детальніше – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися