Два дні їдять, два дні голодують: на Харківщині власник покинув тварин напризволяще (ФОТО)

Тваринам не вистачає їжі, а в стайнях холодно: як рятують коней на Харківщині

Від повномасштабної збройної агресії РФ проти України страждають не тільки люди, а й тварини. Власник кінної ферми забрав документи та виїхав, а тварин залишив напризволяще. Під опіку тварин взяли поліцейські офіцери громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

На Харківщині 28 породистих скакунів залишися фактично без господаря. Їжу для них допомагають знайти поліцейські офіцери Старосалтівської селищної громади Дмитро Новицький та Денис Керпек, а доглядає за ними конюх.

У поліції розповіли, що кінний комплекс понад 30 разів потрапляв під ворожий обстріл. У результаті одна стайня повністю знищена, інша - пошкоджена. Загинуло маленьке лоша, уламком поранило кобилу. З усього клубу з тваринами залишився лише конюх Олексій, який увесь час знаходиться з конями. 

З серпня 2023 року поліцейські почали офіційно працювати у громаді та одразу дізналися про покинутих тварин кінного клубу. Наляканих та поранених коней все ж вдалося повернути до нормального життя.

Конюх Олексій розповів, що разом з поліцейськими вдалося трохи відремонтувати дах, забити плівкою вікна. Однак у стайнях холодно - вода замерзає, її доводиться розморожувати, щоб напоїти коней. “Літом легше. Вони самі пасуться. Дуже потрібна їжа для коней. Буває таке, що вони два дні їдять, а потім два дні стоять голодні, бо ніде взяти їжу”, - розповів конюх.

Поліцейські пояснили, що юридично наразі розв'язати питання з конями не можна, бо у них є власник. Він забрав всі документи на тварин та на зв'язок не виходить. Люди пропонували забрати коней по одному або по два, але віддати комусь просто так їх неможливо. Тому поліцейські вирішили, що єдиний вихід – це доглядати за ними. Деяке харчування та побутові речі для кінного клубу правоохоронці дістають самі, але у більшості випадків звертаються до волонтерів та фермерів та роблять усе, щоб ці тварини не загинули.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області окупанти пошкодили важливі мережі




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися