У Харкові пройшла акція проти призначення Мураєвої заступником ХОДА (фото)

Кандидатуру Мураевой розглядають на посаду заступника голови ХОДА

Під будівлею Харківської обласної державної адміністрації пройшов мітинг проти призначення Валерії Мураєвої заступником голови ХОДА. Про це повідомляє Depo.Харків з посиланням на заступника голови організації "Фрайкора" Богдана Войцеховського.

"Основна вимога, що Валерія Мураєва не може обіймати ані посаду першого заступника (голови Харківської ОДА – ред.), ані будь-яку державну посаду в Харківській області через те, що це особа, яка була в усіх проросійських політичних проектах і підтримувала тих, хто називав Революцію гідності переворотом, війну на Донбасі – "громадянською війною" і так далі", - зазначив Войцеховський.

Він додав, що у Мураєвої проросійська позиція.

"Вона не може обіймати державну посаду в прикордонному з Росією регіоні, взагалі в Україні. Як може людина без державницької посади обіймати державні посади?" - зазначив активіст.

Войцеховський зазначив, що інформація про те, що кандидатуру Мураєвої розглядають на посаду заступника голови ХОДА, "спочатку поступила зі своїх джерел". Подання та призначення вже є, скоро затвердження винесуть на Кабмін.

Заступник голови "Фрайкора" додав, що якщо Мураєву представлять до посади, то активісти поїдуть на акцію протесту в урядовий квартал в Києві.

Крім "Фрайкора" в мітингу брали участь "Правий сектор","Союз ветеранів АТО", приєдналися ВО "Свобода", члени "Національного корпусу". Учасники прийшли з національними прапорами, партійною символікою, а також транспарантами з написами "Мураєву за порєбрік","Ні проросійському реваншу" і т. д.

Довідка "Коментарів": Валерія Мураєва - дружина Євгенія Мураєва колись члена опозиційного блоку. З 2018 року він є лідером партії "Наші", яка займає проросійську позицію. Валерія Мураєва відома своїми неоднозначними висловлюваннями з приводу політичного вектору України, конфлікту з РФ і прихильним ставленням до країни-агресора.




Джерело: https://kh.depo.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися