Готелі Харкова страждають від ракет: чи планують вводити обмеження в роботі закладів

Ракетні удари по готелях Харкова: Синєгубов розказав, чи планують обмежити роботу закладів з міркувань безпеки

Два готелі — Kharkiv Palace та Park Hotel — зазнали ракетних ударів РФ 30 грудня на 10 січня відповідно. Рада оборони області не планує вводити обмежувальних заходів для готелів.

Як повідомляє Суспільне Харків, про це повідомив під час брифінгу 12 січня повідомив керівник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, говорити про системність ракетних ударів по готелях Харкова не можна.

"Впродовж 10 днів було уражено два готелі у Харкові, ті, де розміщували гостей Харкова та області, міжнародних партнерів, в тому числі журналістів. У нас є два видання — турецьке та німецьке, журналісти яких постраждали. На щастя, ніхто не загинув. Щодо рекомендацій, одна — дослухатися до сигналів повітряної тривоги. Що врятувало людей у Kharkiv Palace — вони спускалися в укриття. Ми говоримо про ракети С-300, однак маємо вживати всіх безпекових заходів", — сказав Синєгубов.

Він також зазначив, що додатково обмежувальних заходів щодо роботи готелів вживати не планують та закликають власників, щоб укриття були відкритими, щоб було повідомлення мешканцям про необхідність спускатися в укриття.

Також Синєгубов зазначив, що з власником Kharkiv Palace бізнесменом Олександром Ярославським зв'язку не підтримує.

"З паном Ярославським від 24 лютого у мене відсутня комунікація повністю", — сказав керівник обладміністрації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області працюють над сповіщенням про небезпеку по-новому

На Харківщині працюють над тим, аби сигнал повітряної тривоги був точнішим та вмикався за відповідної загрози. Про це під час брифінгу 12 січня розповів начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Працюємо з Міноборони та Генштабом України над тим, щоб повітряні тривоги були більш точними та відповідали реальним загрозам. Це дозволить у тому числі відновити роботу бізнесів, які мають іноземних власників", — зазначив Олег Синєгубов.

За його словами, вдосконалення оповіщення про повітряну тривогу дозволить вмикати її на окремій частині області, де є реальна загроза обстрілів. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися