У Харкові чоловік намагався продати прапор, викрадений з могили військовослужбовця (ФОТО)

Яке покарання загрожує харків'янину

У Харкові чоловік викрав прапор з могили захисника та намагався його продати перехожим у Холодногірському районі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції повідомили, що 22 січня до відділу надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік викрав прапор з могили загиблого захисника України.

Під час відпрацювання інформації правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 41-річний раніше судимий мешканець Харкова. На одній з вулиць він намагався продати прапор перехожим за 100 або 200 гривень.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Шевченківському районі Харкова зловмисники пограбували чоловіка. У харків'янина відібрали особисті речі, мобільний телефон, навушники, 500 гривень та пневматичний пістолет.

Злочин стався 19 січня по вулиці Бакуліна. В ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особи нападників. Ними виявилися 33 та 36-річні раніше судимі мешканці Харкова. Правоохоронці вилучили речові докази. 

Що загрожує зловмисникам та який запобіжний захід обрав суд обом підозрюваним, читайте за посиланням



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися