Пішов з життя завідувач кафедри одного з університетів Харкова

Викладач пішов з життя на 77-му році

Учора вранці на 77-му році життя зупинилося серце завідувача кафедри фізики ядра та високих енергій імені О. І. Ахієзера ННІ "Фізико-технічний факультет", академіка НАН України, генерального директора ННЦ "Харківський фізико-технічний інститут", професора Миколи Шульги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н Каразіна.

"Спільнота науковців й освітян втратила відомого вченого, талановитого викладача та славетного вчителя багатьох випускників ННІ "Фізико-технічний факультет". Його життя тісно пов'язане з Каразінським університетом, у якому він навчався та пропрацював багато років", – зазначають в Університеті.

У науковому доробку Миколи Федоровича низка відкриттів і досліджень у галузі фізики високих енергій, зокрема теорії когерентного гальмівного випромінювання електронів та позитронів ультрарелятивістської енергії в кристалах.

За ініціативою та безпосередньої участі Миколи Федоровича було поставлено низку критичних експериментів з перевірки прогнозованих ефектів на прискорювачах CERN (Швейцарія), SLAC (США), МАМІ та S-DALINAS (Німеччина), а також у ННЦ "Харківський фізико-технічний інститут". Микола Федорович започаткував у Харкові загальноміський науковий семінар "Сучасні проблеми фізики", що проводився на базі ННІ "Фізико-технічний факультет".

"Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Миколи Федоровича, розділяємо гіркоту втрати. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав", – написали у Каразінському.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові ліквідували наслідки вечірніх прильотів: деталі

Увечері 23 січня близько 22:00 ворог втретє за добу завдав ракетних ударів по Харкову, на цей раз по центральній частині міста. В результаті обстрілів пошкоджені житлові будинки, крамниці та освітня установа. Сталося два осередки займання на загальній площі 15 кв.м. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Працівниками ДСНС було евакуйовано 16 чоловік, серед них 2 дитини. Також обстежені усі поруч розташовані будівлі. Психологи ДСНС надавали підтримку місцевим мешканцям.

За попередньою інформацією, станом на 7:00 відомо про щонайменше 9 постраждалих, серед яких 4-річна дитина.

Деталі обстрілу, фото та відео – дивіться за посиланням.

Наслідки обстрілу Харкова з висоти пташиного польоту (ВІДЕО)

Внаслідок ранкового обстрілу Харкова постраждали понад 80 людей, з яких 8 осіб загинули, 62 поранені. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. 23 січня о 04:00 та 07:15 окупанти завдали 12 ударів по Київському і Салтівському районам міста. Били ракетами С-300 та Х-22. Внаслідок обстрілів загинули 8 людей, у тому числя 8-річна дівчинка. Понад 80 людей отримали поранення, серед них вісім дітей. Деякі з постраждалих – у вкрай важкому стані.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися