Жінку на Харківщині судитимуть за продаж товарів: подробиці

Від шахрайських дій жительки Харківщини вже постраждало 10 осіб

На Харківщині викрили жінку, яка на порталі ОЛХ та соціальній мережі Інстаграм розміщувала оголошення про продаж неіснуючих товарів. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

У поліції розповіли, що після отримання замовлення вона пропонувала клієнту відправити гроші на банківську картку у вигляді передоплати або повної плати за товар. Після отримання грошей шахрайка товар покупцю не відправляла і блокувала його контакти. 

За цим фактом поліцією було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці 29 січня встановили особу зловмисниці. Нею виявилася двадцятирічна мешканка села Сахновщина Красноградського району.

За місцем проживання жінки було проведено обшук, у результаті якого були вилучені речові докази злочинної діяльності зловмисниці.

У результаті слідчих дій встановлено, що від шахрайських дій зловмисниці постраждали 10 осіб. Сума матеріальної шкоди, завданої громадянам, становить 70 тисяч гривень.

Раніше "Коментарі.Харків" повідомляли, що країна-агресор постійно атакує Україну фейками та розповсюджує дезінформацію в мережі. Таким чином вона намагається дестабілізувати ситуацію в країні. Також Росія намагається завербувати українців, щоб вони повідомляли окупантам про наших військових, місця їхньої дислокації, техніки тощо. 

У Кіберполіції попередили, що останнім часом на електронні скриньки українців почали приходити повідомлення нібито від Офісу Президента України. У них йдеться про “припинення вогню з рф” та “передачу країні-агресору частини територій”. Серед переліку областей вказана і Харківська область. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися