Російська армія використала чорні дрони для ударів по Харкову (ФОТО)

Це значно ускладнює роботу мобільних вогневих груп, які їх збивають

Щонайменше троє людей постраждали під час атаки дронами на місто Харків. Уламки російських безпілотників "Герань-2" слідчі збирають на місцях влучань. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, інформують "Коментарі. Харків".

"Під прицілом армії-терористки, як завжди, цивільна інфраструктура - супермаркет, медцентр, житлова забудова.

Ворог атакував одразу декілька районів міста. В одному з приватних будинків загорівся дах, також вибиті шибки у вікнах квартири. На щастя, важких серед поранених немає, допомогу всім надали на місці", – зазначив Болвінов.

Він також повідомив, що загалом, за попередніми даними, були влучання чотирьох дронів. Окрім приватного будинку, поцілили також в продуктовий магазин - там рятувальники вже загасили пожежу.

"На місцях працюють всі служби. Закликаю дотримуватися правил безпеки під час тривог, триматися подалі від вікон та одразу прямувати до укриття. Це може врятувати життя", – закликав головний слідчий області.

Сергій Болвінов опублікував фото уламків беспілотників, які російська армія запустила по Харкову. Видно, що вони мають чорне фарбування, на відміну від колишніх білих, які росія застосовувала раніше.

Ще у листопаді речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони, росія почала застосовувати ударні дрони Shahed чорного кольору.

Використанням безпілотників Shahed-136, які у РФ називають “Герань-2” окупанти хочуть зменшити ефективність роботи українських мобільних вогневих груп ППО, головним завданням яких є протидія російським дронам.

Представник ПС ЗСУ заявив, що росіяни покривають “Шахеди” карбоном або перефарбовують їх у чорний колір.

“Зараз (ред. - в листопаді) ми бачимо, що використали карбономатеріал. Карбон, який є поглинаючим матеріалом для радіолокаційного сигналу, і чорний колір – зрозуміло, чому.

picture

Збиття
російського дрона Shahed над Україною. Листопад 2023. Фото: Reuters

Це ускладнить роботу протиповітряної оборони, а саме візуальну прив’язку до цілі мобільних вогневих груп”, – розповів Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися