Харківські тепломережі закупили маски за завищеною ціною

Примітно, що за станом на липень немає дефіциту медичних масок

КП "Харківські теплові мережі" закупили медичні маски для своїх співробітників за завищеною ціною і зазнали збитків.  Про це розповіли в Харківському антикорупційному центрі.

"1 липня Харківські теплові мережі закупили 50 тисяч одноразових медичних масок на 600 тисяч гривень. За 12 гривень за одну маску. Договір був укладений з ФОП Євгеном Положій, без проведення торгів", - йдеться в повідомленні антикорупціонерів.

До порівняння, Харківський обласний наркологічний диспансер закупив в кінці червня 3900 захисних масок по 6,4 грн.  за одну маску.  У той же час Харківська міська поліклініка № 20 закупив 1000 масок по 4,5 грн.  за 1 маску.  Харківська міська стоматологічна поліклініка №1 закупила 30 червня 500 масок по 5 гривень за 1 маску.  Центр обслуговування підрозділів Національної поліції України закупив 2 липня 300 тисяч масок по 3,78 грн.  за 1 маску.

Отже, на одній закупівлі медичних масок, Харківські тепломережі втратили 250-300 тисяч гривень. Бо закупили ці маски мінімум по вдвічі завищеним цінам.

Читайте також: У Харківському метро сталася бійка через пасажира без маски.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися