У Харківській області за добу понад 20 разів горіла суха трава та очерет

Пожежа сухостою в природних екосистемах знищила близько 3 га сухої рослинності

На Харківщині за 7 липня рятувальники 21 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави, очерету та сміття. Про це повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області у себе на сайті.

За даними відомства, пожежа сухостою в природних екосистемах знищила близько 3 га сухої рослинності та пошкодила перекриття господарської будівлі в Красноградському районі, дерев'яного паркану в Зміївському районі та спалила сіно в Шевченківському районі.

Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення до пожежної безпеки, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор – можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками", - звернулися на сайті до всіх жителів області представники ДСНС.

У відомстві нагадали елементарні правила безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

створювати звалища та спалювати відходи;

розводити багаття в лісах і лісопосадках;

палити, кидати у лісі і лісопосадках непогашені сірники і недопалки;

залишати в лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір'я;

спалювати стерню та інші рослинні рештки на сільськогосподарських полях;

дозволяти дітям бавитися зі сірниками і запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, посадках і на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером "101".

"Пам'ятайте, що тільки дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків і матеріального збитку", - резюмували в ДСНС.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на допомогу в гасінні пожежі в Луганській області їдуть харківські рятувальники.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися