Суд Харківської області стягнув з держпідприємства майже 10 мільйонів за незаконну вирубку лісу

Інспектори недорахувалися в Кочетку 544 дубів

Господарський суд Харківської області ухвалив рішення на користь екологічної інспекції, яка подавала позов на ДП "Чугуєво-Бабчанское лісове господарство" про відшкодування шкоди за незаконну вирубку дерев. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Харківській області у себе на сайті.

Відомство у період з 30 липня 2019 року по 12 серпня 2019 року провело позапланову перевірку дотримання природоохоронного законодавства державним підприємством. В ході огляду інспектори виявили в кварталах, розташованих на території Кочетковської селищної ради Чугуївського району Харківської області самовільну вирубку 544 дубів. Дозволи на вирубку дубів лісового господарства не уявлялося.

“Відповідальність за порушення лісового законодавства несуть не тільки особи, які безпосередньо здійснюють самовільну вирубку лісів (пошкодження дерев), а також і постійні лісокористувачі, вина яких полягає в допущенні та не перешкоджання їх співробітниками незаконну вирубку лісових насаджень в результаті неналежного виконання ними своїх службових обов'язків. Державним підприємством "Чугуєво-Бабчанское лісове господарство" не було забезпечено належну охорону та збереження лісів, чим заподіяно шкоду",- розповіли в прес-службі суду.

Згідно з розрахунками розмір заподіяної шкоди становить 9 млн 219 тис 509 грн.

"Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокурора Харківської області в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Харківській області до Державного підприємства "Чугуєво-Бабчанское лісове господарство" смт Кочеток про стягнення 9 млн 219 тис. 509 грн за незаконну вирубку 544 дубів", - йдеться в повідомленні Державної екологічної інспекції в Харківській області.

Нагадаємо, в Харківській області на території Ізюмського району протягом декількох днів поліцейські виявили чотири факти незаконного перевезення деревини. Відзначається, що на автодорозі Київ-Харків-Довжанський правоохоронці зупинили вантажні автомобілі зі стволами сосни кількістю близько 100 кубічних метрів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися