У Харківській області чоловік ховав плантацію конопель за кукурудзою (фото)

Громадянин заявив, що вирощував кущі коноплі для власного споживання

В Ізюмському районі поліціянти виявили ділянку густо засаджений наркотичними рослинами. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Правоохоронці виявили коноплю під час санкціонованого обшуку. 47-річний власник ділянки ховав 87 кущів за кукурудзою. Раніше чоловік відбував термін за незаконне зберігання заборонених речовин.

Громадянин заявив, що вирощував кущі коноплі для власного споживання. Рослини вилучили і відправили на експертизу.

Слідчим відділенням Ізюмського відділу поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років", - йдеться в повідомленні поліції.

Триває досудове розслідування.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, слідчі ДБР Полтави спільно з працівниками прокуратури та СБУ у Харківській області затримали двох поліціянтів і одного цивільного за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КПК України).
З попередньої інформації угруповання поліцаїв вимагало гроші у людей, що вживають наркотики. Громадяни отримували незаконні речовини через так звані "закладки", а поліціянти в цей момент нібито затримували їх. Процесуальні документи ніхто не оформляв і група правоохоронців починала вимагати хабар від родичів "наркозалежних" за те, щоб не залучати тих до кримінальної відповідальності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися