У Харківській області третина громадських закладів не дотримується карантину

За результатами перевірок оформили 4259 приписів, склали 375 протоколів про адміністративні правопорушення

На Харківщині понад 30% громадських закладів порушують карантинний режим і не дотримуються правил безпеки. Про це повідомили в Держпродспожислужба.

З самого початку карантину в Харківській області провели 16 466 перевірок суб'єктів господарювання на предмет дотримання вимог. Перевірки проходили в пунктах ЗНО, дошкільних установах, закладах громадського харчування, торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами на ринках.

За результатами перевірок оформили 4259 приписів, склали 375 протоколів про адміністративні правопорушення.

У відомстві поділилися останніми даними. Так, з 6 по 12 липня в області пройшло 1066 перевірок закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, агропродовольчих ринків та інших об'єктів. Порушення виявлені на 391 об'єкті. Інспектори виписали 387 приписів і пропозицій, 65 відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Під час перевірок під особливу увагу потрапили заклади громадського харчування. Окремі порушення знайшли в кожному третьому закладі. Найбільш поширені - це відсутність захисних окулярів на працівників, відсутність контейнерів для збору використаних масок, відсутність дезінфекції контактних поверхонь кожні дві години.

Також під час перевірок встановлені факти зневаги відвідувачами використанням засобів захисту, зокрема, відсутність або неправильне носіння захисних масок.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові та області кількість хворих коронавірусом зросла на 58 осіб. У Харківській області відзначається 2845 випадків. Станом на вчора було 2787 заражених коронавірусом. Всього за час епідемії 114 осіб померло, 1547 осіб одужали. За добу 3 людини померло.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися