У Харківській області чоловік хотів боєприпаси здати на металобрухт

Поліційні затримали 52-річного мешканця Чугуївського району

В Чугуївський відділ поліції надійшло повідомлення про чоловіка, який ніс мішок з підозрілими металевими предметами. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.

Поліціянти затримали 52-річного жителя району. У нього при собі знайшли два артилерійських снаряди та корпус мінометної міни часів Другої світової війни. Чоловік розповів, що снаряди він знайшов у лісі під час копання металу і ніс додому, щоб потім здати на металолом.

Боєприпаси знищили сапери з дотриманням всіх заходів безпеки для оточуючих. Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У поліції нагадали, що незаконне зберігання зброї - це злочин, який тягне за собою позбавлення волі на термін від 3 до 7 років. У разі добровільної здачі зброї громадяни звільняються від кримінальної відповідальності.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за 13 липня в харківську поліцію надійшли повідомлення про мінування понад 200 міських об'єктів.
Серед "замінованих" точок фігурували аптеки, пологові будинки, відділення медичної допомоги, продовольчі магазини, гіпермаркети, ТЦ, банки, залізничний та автовокзали, а також аеропорт "Харків". На місця виїжджали і працювали опергрупи відділень поліції, а також, фахівці вибухотехнічного підрозділу та кінологи.
В ГУ НП відзначають, що в цілому вони оглянули 242 об'єкти та евакуювали 506 громадян. Жодних вибухонебезпечних пристроїв або речовин виявлено не було.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися