Стало відомо скільки витратить харківська мерія на чистку зливової каналізації

Комунальники будуть ще робити поточний ремонт зливової каналізації

Департамент будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради виставив тендер на послуги з чищення каналізаційних колекторів. Про це йдеться на сайті "Прозорро".

Торги оголосили сьогодні, 17 липня, їх вартість становить 12,52 млн грн. Йдеться про послуги з утримання об'єктів зливової каналізації та дощоприймальних колодязів.

Зокрема, планується прочищення каналізаційних колодязів, розчищення вручну решіток дощоприймальних колодязів, прочищення каналізаційних колекторів вручну і з допомогою техніки тощо. Аукціон має відбутися 23 вересня.

У березні 2020 Департамент будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради уклав договір на послуги з утримання об'єктів зливової каналізації і дощоприймальних колодязів з КП "Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації" вартістю 63,1 млн грн.

Крім того, комунальники будуть ще робити поточний ремонт зливової каналізації на суму понад 8 млн грн за замовленням Департаменту.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові з учорашнього вечора, 13 липня, йде сильний дощ. Користувачі соцмереж і месенджерів почали публікувати наслідки рясних опадів. Так, в районі залізничного вокзалу машини на дорогах тонули в воді по самі колеса.
Багато жителів міста писали, що з таким катаклізмом не справляються зливову каналізацію через те, що їх мало. На думку частини жителів винні ще масові забудови. Навколо нових будинків не встигають обладнати ландшафт так, щоб води було куди йти після дощу. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися