У ДСНС Харківської області розповіли наскільки зросла кількість лісових пожеж

Минулого року рятувальники за такий саме період ліквідували лише вісім лісових пожеж

З початку 2020 року пожежі в лісах Харківської області гасили 98 разів. Їх площа склала 110 га. Про це розповів керівник управління рятувальних сил Держслужби з надзвичайних ситуацій області Євген Тунік у програмі Суспільного "Тема дня".

Таким чином кількість лісових пожеж в Харківській області зросла в 12 разів. Для порівняння - у минулому році рятувальники за такий саме період ліквідували лише вісім лісових пожеж.

Тунік додав, що вогонь знищив 3,5 га насаджень. Зростання кількості пожеж він обїясняет теплою зимою. Керівник управління рятувальних сил ДСНС розповів, що найчастіше ліс починає горіти через людську необережність. Пожежі цього року гасили майже у кожному з дев'яти лісових господарств регіону.

"Тричі пожежа виникала на території Вовчанського району. Раз на території Краснокутського району. Раз - на території Богодухівського району", - додав Тунік.

Також він зазначив, що утримання одного пожежного відділення обходиться у майже 60 тис. грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, найбільша пожежа сталася в Основ'янському районі Харкова. Вигоріла суха трава на площі приблизно 3 га. Жертв та постраждалих немає. Причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися