У Харківській області загасили чергову пожежу на пшеничному полі (фото)

Пожежу було ліквідовано силами місцевого населення

Вогонь з'явився на хлібному полі пшениці в селі Кислівка, Куп'янського району області 18 липня о 14:10. Про це розповіли в ГУ ДСНС в Харківській області.

На місце події негайно прибуло 1 відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на одній автоцистерні у складі 5 рятувальників.

На відкритій території горів хлібний масив на площі близько 2 Га. Завдяки злагодженим діям пожежу було ліквідовано силами місцевого населення до прибуття підрозділу ДСНС з допомогою трактора ЮМЗ-6 з плугом.

Причину виникнення пожежі наразі встановлюють фахівці.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, з початку 2020 року пожежі в лісах Харківської області гасили 98 разів. Їх площа склала 110 га. Таким чином кількість лісових пожеж в Харківській області зросла в 12 разів. Для порівняння - у минулому році рятувальники за такий же період ліквідували лише вісім лісових пожеж.
Тунік додав, що вогонь знищив 3,5 га насаджень. Зростання кількості пожеж він обїясняет теплою зимою. Керівник управління рятувальних сил ДСНС розповів, що найчастіше ліс починає горіти через людську необережність. Пожежі цього року гасили майже у кожному з дев'яти лісових господарств регіону.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися