Харківська слониха Тенді відзначила своє 22-річчя (відео)

За мірками слонів Тенді ще молода

У відремонтованому Харківському зоопарку відзначили День народження слонихи Тенді. Їй виповнилося 22 роки, розповіли у прес-службі організації.

Вона переїхала у Харків з Одеського зоопарку. У 1998 році Тенді стала першим слоненям, який народився в незалежній Україні. Після приїзду з Одеси до Харкова, дівчинка була зростанням всього півтора метра і важила 700 кг. Зараз Тенді понад два метри і важить три тонни.

За мірками слонів Тенді ще молода. Ці ссавці в неволі доживають до 75-80 років.


Крім Тенді, в Харківському зоопарку є ще один слон самець на ім'я Аун. Він народився в 1997 році в голландському зоопарку, а до Харкова потрапив у віці 5 років. Співробітники зоопарку розраховували на появу потомства у пари слонів, і певний час навіть ходили чутки про вагітність Тенді, але вони не підтвердилися.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в харківському зоопарку вихованці купаються в басейні і їдять морозиво з незвичайних продуктів. Таким чином тварини рятуються від спеки. Співробітники звіринцю відзначають, що з-за високої температури бегемотиха Степанида майже не вилазить з басейну. Слони Аун і Тенді обходяться відсвіжним душем, після якого обсипають себе піском. Скоринка, що творилася, рятує тварин від опіків і укусів комах. Люблять водяні процедури та ведмеді, причому як бурі, так і гімалайські. Крім того, для вихованців готують морозиво з м'яса, риби і ягід.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися