У Харківській області стали виробляти більше м'яса, - облстат
При цьому зменшилось виробництво молока і яєць
На Харківщині за останні півроку стали менше виробляти молока і яєць, але більше м'яса. Про це повідомили в ГУ статистики в Харківській області.
За інформацією відомства, за січень-червень 2020 року господарства всіх категорій нашого регіону виробили 63,9 тис. т м'яса, 250,7 тис. т молока, 36 т вовни і 361,5 млн яєць.
Відзначається, що в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року виробництво м'яса збільшилось на 0,3%. При цьому зменшилось виробництво молока і яєць на 1,5% і 3,1% відповідно. Виробництво вовни залишилося на рівні січня-червня попереднього року.
У повідомленні йдеться, що кількість великої рогатої худоби в господарствах також зменшилася на 7%, свиней - на 1%, овець та кіз - на 3,7%, птиці - на 2,5%.
Читайте також: У Харкові з прилавків вилучають небезпечні м'ясні напівфабрикати. Відзначається, що в заморожених маринованих стріпсах виявили сальмонелу.