У Харкові головлікаря лікарні звинувачують у крадіжці понад 2 мільйонів гривень

За головлікаря ведеться досудове розслідування за ч. 5 ст. 191

Харківські слідчі відправили до суду обвинувальний акт за фактом службової недбалості головного лікаря одного з міських медзакладів. Про це повідомляють у відділі комунікації ГУ НП України в Харківській області.

За головлікаря ведеться досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що підприємець при виконанні договору про закупівлю альбомів для новонароджених привласнив гроші. Працівники поліції встановили причетність до злочину головного лікаря одного з медичних закладів Харкова. Він не став перевіряти фактичну наявність товару за договором про закупівлю, підписав та скріпив печаткою платіжне доручення, на підставі якого була проведена оплата на суму 2, 864 мільйони грн.

20 липня в Московський районний суд Харкова направили обвинувальний акт стосовно головного лікаря з ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування у частині ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за фактом привласнення бюджетних коштів продовжується.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові 14 липня затримали председателья військово-лікарської комісії прямо під час отримання 700 доларів хабаря. В ході розслідування виявилося, що жінка також є директором одного з медичних закладів Харківської області. Вона вимагала хабар від батьків за виготовлення документів про непридатність їх сина до проходження військової служби.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися