У Харкові на ремонт парку Перемоги витратять рекордні суми на матеріали

У парку збираються відремонтувати фонтан, малі архітектурні форми, упорядкувати прилеглу територію, зелені зони та квітники, встановити Wi-Fi, акустичну систему, зробити капітальний ремонт доріжок, майданчиків і місць відпочинку.

Департамент комунального господарства Харківської міськради підписав три договори з ТОВ "Укрреставрація" на реконструкцію парку Перемоги загальною вартістю 149 млн грн. Про це повідомляє "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) на своїй сторінці в Facebook з посиланням на закупівлі в "Прозорро".

У парку збираються відремонтувати фонтан, малі архітектурні форми, упорядкувати прилеглу територію, зелені зони та квітники, встановити Wi-Fi, акустичну систему, зробити капітальний ремонт доріжок, майданчиків і місць відпочинку.

ТОВ "Укрреставрація" нещодавно почала вигравати тендери в Харківській області. В інших областях бюджетні підряди вони особисто не отримували. В якості аналогічного договору вони вказали угоду з ТОВ "Катур" на ремонт доріжок в Броварах.

"Фірма "Катур" записана на Віктора Лещинського - помічника екс-нардепа Валерія Мошинського. Останній пов'язаний з фірмою "Планета-Буд", яка регулярно отримувала підряди від Департаменту комунального господарства", - розповіли в ХАЦ.

Асфальтову суміш В 15 збираються купувати за 2892 грн за куб. м. Для порівняння під час ремонту дороги в Вовчанську ТОВ "СК"Евродор" буде поставляти таку ж суміш по 1900 грн. / куб. м.

Така ж ситуація з піском, який для парку будуть купувати по 593 грн. / куб. м. Хоча його ринкова ціна більш ніж удвічі дешевше. Тільки на закупівлі піску переплата складе 2 млн грн - це більше, ніж витратили на ремонт відділення Тростянецької ЦРЛ.

Рекордні, як для України, ціни на щебінь і пісок. Останній купують по 1577 грн. / куб. м. Для порівняння "Полтаватеплоенерго" набувала втричі дешевше. Скамейки в парку поставлять по 19 і 29 тис. Грн. Опори для освітлення будуть по 73 тисячі грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківська міська рада та наближені до його голові Геннадію Кернесу фірми будують і ремонтують шкільні стадіони неабияк завищеними цінами.
Так обладнану спортмайданчик школи № 194 на вул. Плеханівській ремонтує ТОВ "БК" Дизайн-Плюс". Вартість робіт тут становить 11,5 мільйонів грн, що істотно дорожче, ніж в інших куточках України, пише Bihus.info.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися