У Харкові затримали спільника луцького терориста (фото)

Поліцейські вже встановили причетність 44-річного харків'янина до злочину

У Харкові знайшли і знешкодили спільника луцького терориста 44-річного Максима Кривоша, також відомого, як Максим Плохой. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Поліціянти прибули до харків'янина прямо в його житло в приватному секторі. Під час огляду будинку правоохоронці виявили 4 корпусу ручних гранат РГД-5, 2 корпуси ручних гранат Ф-1 та 6 запалів типу УЗРГМ до них, 3 навчально-імітаційні запали, 2 пістолети ТТ, "Дрейзе" і 100 патронів до них, гладкоствольну рушницю і 122 патрони до нього. Зброю і боєприпаси вилучили та направили на експертне дослідження.

Начальник ГУНП в Харківській області Валерія Сокуренко розповів, що співробітники поліції вже встановили причетність 44-річного харків'янина до злочину. Наразі чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та співпрацює зі слідством. Відпрацьовуються всі версії кримінального злочину.

Вчора, 21 липня, о 9:25 у Луцьку озброєний чоловік захопив рейсовий автобус "Берестечко - Краснилівка", який наказав доставити на Театральну площу міста в самому центрі. У заручниках у нього було близько 20 осіб. При собі у нього були вибухівка та зброя.

Під псевдонімом Максим Поганий терорист опублікував у Twitter свої вимоги. Він написав, що "держава – це перший терорист" і він хоче, щоб голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали та виклали в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен був записати президент Володимир Зеленський з відозвою до людей подивитися фільм "Земляни". Глава держави виконав вимоги терориста. Після цього лучанин вийшов з автобуса і його знешкодили близько 22:00. Пасажири провели в ув'язненні близько 12 годин.

Зловмисник, як виявилося, був двічі судимий. Поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), СБУ - за ч. 1 ст. 258 КК (терористичний акт).

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, напередодні 2018 нового року харків'янин захопив приміщення Укрпошти біля станції метро "Київська". У заручниках опинилися дев'ять осіб. Двоє з них - діти.
Зловмисник демонстрував заручникам пристрій, який називав вибухівкою і розповідав, як воно працює. Чоловік не міг чітко сформулювати свої вимоги, а у нього вдома знайшли наркотики. Обвинуваченому навіть призначали судово-психіатричну експертизу. За її результатами, він усвідомлював, що робив.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися