У Харківській області трьом міліціонерам дали терміни і зобов'язали виплатити компенсації

Кожен повинен потерпілому по 100 тис. грн моральної шкоди та 3,3 тис. грн матеріального збитку

Троє дільничних зі Зміївського райвідділу Харківської області перевищили повноваження, незаконно утримували місцевого жителя, катували та били його і тепер суд дав їм тюремні терміни та зобов'язав виплатити потерпілому понад 300 тис. гривень. Про це редакція йдеться у вироку Зміївського райсуду.

Також повідомляється, що мова йде про випадок 3 червня 2014 року в селі Пролетарське Зміївського району. Дільничний інспектор запідозрив свого знайомого в крадіжці і закував у кайдани. Далі він силою посадив в автомобіль голови сільради і відвіз у Зміївський геріатричний пансіонат, де його вже чекав на своє авто колега, ще один дільничний Зміївського райвідділу.

Чоловіка з пансіонату відправили в кімнату дільничних і почали "розслідування": били руками, ногами та дерев'яною палицею, змушували зізнатися в крадіжці. Коли це не принесло результатів і затриманий ні в чому не зізнався, дільничні зателефонували начальству, заступнику начальника сектору дільничних інспекторів Зміївського райвідділу.

Заступник начальника сектору дільничних тим часом зустрівся з сестрою затриманого. Коли він привіз її на зустріч з братом, той вже був сильно побитий, його до того часу вже вивезли в село Пролетарське Зміївського району. Тільки коли жінка, побачивши його стан, попросила його звільнити, міліціонери це зробили за усним наказом начальника. До того часу приїхала і слідчо-оперативна група.

Варто відзначити, що спочатку потерпілий чоловік від госпіталізації відмовився, але через деякий час все ж звернувся за допомогою до лікарів — із-за отриманих травм довелося робити операцію.

У суді жоден з правоохоронців свою провину не визнав ніхто не зізнався у побитті, хоча було висновок медичної експертизи, і всі запевняли, що затриманий поводився дуже підозріло та агресивно. Але, показань свідків і доказів було достатньо, щоб довести їх вину у катуванні та перевищенні повноважень — двох дільничних засудили до 6 років в'язниці, а їх начальнику дали 5,5.

Крім того, кожен повинен виплатити потерпілому по 100 тис. грн моральної шкоди та 3,3 тис. грн матеріального збитку. Суд наклав заборону на колишніх міліціонерів у праві користуватися нерухомістю. Це зроблено для того, щоб потерпілий зміг гарантовано отримати свої гроші.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові передали до суду справу проти слідчого, який приховав умисне вбивство.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися