Стало відомо, скільки витратять на ремонт Холодногірського скверу в Харкові (фото, відео)

У парку повинні відкритися скейт-парк і майданчик для паркуру

У Харкові через місяць, на День міста 23 серпня, повинен відкритися оновлений сквер на вулиці Волонтерській. Про це розповіло Суспільне.

За інформацією телеканалу в парку повинні відкритися скейт-парк і майданчик для паркуру. Реконструкція почалася на початку липня.

"Урбан-зона - основні інженерні роботи виконані, зараз сюди повинні наносити покриття", - розповів заступник директора Департаменту комунального господарства Євген Пасенов.

Він додав, що окрім старих дитячих майданчиків, доріжок, часткового освітлення та спортмайданчики у сквері нічого не було.

"Сподіваюся, що до кінця серпня ми тут отримаємо три великих дитячих блоки, розіб'ємо з вікової категорії: від 1 до 3, від 3 до 7 від 7 до 10 років. Також ми зробимо спортивний комплекс, тенісні столи. Будуть паркур зона і маленький скейт-парк", - додав Євген Пасенов.

За даними "ХАЦ" ремонт скверу обійдеться жителям Харкова в 43 мільйони гривень. Інформація про це тендері є на "Прозорро", розповів антикорупціонер Евений Лисичкін. У міськраді завищили деякі ціни.

"Поставка тротуарної плитки - там переплата майже вдвічі. Повинні придбати за 537 грн квадратний метр. Ми продзвонили і дізналися, що ціна такої плитки за квадратний метр - 340 грн. Також планується придбати урни на 3,9 тисячі гривень за штуку. На загальну суму 171 тисяч гривень. У той же час, наприклад, триває реконструкція парку "Зелений Гай" на ХТЗ. Там урни по 890 гривень", - порівнює Лисичкін.

"Антикорупційний центр показує, що ціна завищена, але я не завжди згоден з їх аналітикою. Якщо взяти ту ж урну "Париж". Ніхто не дивиться, що у них якийсь метал 0,5 мм. Який навіть дівчинка зможе зігнути, як аркуш паперу. Ми у підрядника замовляємо урни і вимагаємо від нього, щоб метал був 3 мм. Це для того, щоб урна могла конкурувати з тими людьми, які хочуть їй завдати шкоди", - говорить Пасенов.

Він також заявляє, що ремонт збираються закінчити до 23 серпня. Глава будівельної фірми-підрядника Олександр Волков сумнівається. Він думає, що відкриття вийде частково.

"До Дня міста, боюся, ми парк повністю не відкриємо", - сказав Волков.

Частина матеріалів замовили за кордоном і вони ще не прийшли. Волков думає, що сквер відкриється в жовтні.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківська міська рада та наближені до його голові Геннадію Кернесу фірми будують і ремонтують шкільні стадіони неабияк завищеними цінами.
Так обладнаний спортмайданчик школи № 194 на вул. Плеханівській ремонтує ТОВ "БК" Дизайн-Плюс". Вартість робіт тут становить 11,5 мільйона грн, що істотно дорожче, ніж в інших куточках України, пише Bihus.info.
Видання наводить приклад, що стандартний майданчик для гри в мініфутбол збираються побудувати за 2,726 мільйона грн. При цьому середня ціна по Україні вдвічі менше - 1,3 - 1,8 мільйона грн. Є одне виключення в Київській області, але там у вартість включено освітлення та доброустрій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися