У Харківській області - нові випадки ботулізму

Хворі перебувають у стані середнього ступеня тяжкості

За останні дві доби в Харківський лабцентр надійшли екстрені повідомлення про нові випадки ботулізму.  Про це повідомили в лабцентрі.

За даними відомства, ботулізм діагностували у мешканки Краснограду та її родички з Харкова. З'ясувалося, що дві жінки у віці 30 і 44 років вживали в їжу в'яленого не патраного ляща, якого купили на складі на Московському проспекті, 297.

Так, через добу після вживання риби в однієї з жінок з'явилися перші симптоми - слабкість і головний біль.  Два дні вона самостійно лікувалася, однак їй нічого не допомагало.  Згодом у жінки почалися сухість у роті і двоїння в очах.  Жінку госпіталізували в Обласну клінічну лікарню.  Їй ввели протиботулінічну сироватку і призначили симптоматичне лікування.  Зараз її стан оцінюють як середнього ступеня тяжкості.

Сьогодні з тим же діагнозом госпіталізували другу жінку (на четверту добу після вживання риби).  Їй також ввели сироватку.  Вона теж знаходиться в стані середнього ступеня тяжкості.

У лабораторії особливо небезпечних інфекцій Центру проводяться дослідження сироватки крові хворих і залишків в'яленої риби "лящ" на наявність ботулотоксину.

Примітно, що в цьому році зареєстровано вже три випадки ботулізму серед жителів Харківщини.

Читайте також: У Харківській області відпочиваючого вкусила змія.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися