В Харківській області "бум незаконної зброї": поліція розповіла про вилучений вогнепал (фото)

Заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї та вибухівки проводилися на Харківщині з 3 по 30 липня

Поліціянти Харківській області з початку липня цього року забрали з незаконного обігу понад 500 одиниць зброї та боєприпасів. Про це розповіли у відділі комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції додали, що заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї та вибухівки проводилися на Харківщині з 3 по 30 липня. В результаті організованих дій правоохоронці вилучили: 17 одиниць вогнепальної зброї, 1 травматичний пістолет, 531 патрон, 16 гранат, 4 одиниці інших боєприпасів та майже 3 кілограми вибухових речовин.

Так, 22 липня поліційні обшукали домоволодіння жителя Краснокутського району. У чоловіка вилучили 4 гранати Ф-1, обріз рушниці ІЖ, штик-ніж, 2 димові шашки, сигнальну ракету і близько 10 кілограмів канабісу.

27 липня на залізничній станції "Гракове" у Чугуївському районі співробітники поліції знайшли у мешканця Ізюмського району патрон калібру 14,5 мм, 3 гранати з запалами до них, сигнальну ракету, підствольну гранату.

В ході огляду домоволодіння на вулиці Таращанської в Харкові поліцаї забрали 3 пістолети, 6 гранат, 67 набоїв калібру 7.62, 33 патрони калібру 7.65, 122 патрони калібру 12/70, рушницю Cobalt. Зброя і боєприпаси 43-річний громадянин привіз із зони АТО у 2014-2015 роках та зберігав з метою самооборони.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за 42 фактами кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та 1 – за  ч.1 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України", - розповіли в поліції.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 44-річний харків'янин, якого поліція пов'язує з луцьким терористом, займався торгівлею зброєю.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися