На Харківщині ростуть борги по зарплаті

Столиця області вибилася в лідери неплатників

У Харківській області борги по зарплаті на 1 липня не зменшилися. Зараз вони складають 468,5 млн грн, А це 2,1%, або на 9,7 млн грн, Більше, ніж на початок червня. Про це повідомляє Головне управління статистики в Харківській області.

У відомстві додають, що заборгованість перед працівниками економічно активних підприємств стала більше на 5% і на 1 липня становить 185 млн грн.

Основна частина невиплаченої заробітної плати припадає на промислові підприємства - 62,9% від загальної суми або 116,7 млн грн. Зарплату вчасно не дали 10,7 тис. чол.

Найбільша заборгованість належить до підприємств Харкова - 139,8 млн грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 22 липня, співробітники харківського підшипникового заводу заблокували вхід, через який вивозять продукцію з підприємства. Працівники заводу вимагали зарплату, яку там декому не виплачують з осені минулого року. Люди обурені і відзначають, що акції під облдержадміністрацією ні до чого не привели.

Нагадаємо, на дев'яти харківських підприємствах почали виплачувати борги по заробітній платі. Гроші почали видавати після того, як працівники Харківського підшипникового заводу вийшли на мітинг, працівники метро влаштували акції протесту, в тому числі та на платформі станції метро "Московський проспект".

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати, яка накопичилася на окремих підприємствах, в установах і організаціях Харківської області станом на 1 червня становила 458,8 мільйона гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися