У Харківській області почався адаптивний карантин

Регіон потрапив в зелену зону, а це найщадний режим

У Харківській області почали діяти нові правила адаптивного карантину. Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації.

У відомстві повідомляють, що з 1 серпня набуває чинності Постанова Кабінету міністрів від 22 липня 2020 №641 "Про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострих респіраторних хвороб COVID-19 викликаних коронавірусом SARS-CoV-2".

За даними ХОДА, адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня 2020 року.

Всі регіони розділять на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони в залежності від епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

З 1 вересня 2020 на Україні відкриються всі школи. Однак, якщо епідеміологічна ситуація в районі не буде задовольняти вимогам МОЗ, освітні установи будуть змушені закрити на карантин. Закривати школи будуть тільки в районах "червоної зони" - де високий показник захворюваності.

В Україні почнеться поступове залучення глядачів на футбольні матчі при дотриманні ряду карантинних вимог. Основними вимогами є: заповнення секторів стадіону глядачами, але лише на 25%, дотримання соціальної дистанції, забезпечення наявності дезінфекторів на стадіонах, вимірювання температури на вході.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 27 липня 42-річний народний депутат від партії "Слуга народу" і голова комітету Верховної Ради України з питань фінансової, податкової та митної політики Данило Гетьманців захворів CОVID-19.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися